Stemar CNC Software

Vraag en antwoord

Hoeveel kost een CNC machine?

CNC freesmachines zijn te koop als tafelmodel vanaf enkele honderden euro’s tot de grotere en meer geavanceerdere CNC machines die vaak honderdduizenden euro’s kosten. 
Stemar CNC Software levert solide 3 assige CNC freesmachines vanaf Euro 5.579 exclusief BTW. Bekijk hier ons aanbod 

Is CNC frezen moeilijk?

CNC frezen kan je leren zoals elk ander vak. Veelal wordt hiervoor gebruik gemaakt van CAD software om een digitaal model te tekenen.  Met behulp van CAM software kan je de gereedschapsbanen programmeren welke je benodigd bent om uit het stockmateriaal je model te frezen. 

Wat doet een CNC freesmachine?

Een CNC freesmachine wordt gebruikt om uit verschillende materialen een product te frezen welke vooraf geprogrammeerd zijn in een  computerprogramma. Bijvoorbeeld een CAM of CAD/CAM systeem. 

Wat kan je maken met een CNC freesmachine?

Met een CNC freesmachine kan je diverse materialen zoals staal, aluminium, kunststof, hout en andere materialen bewerken. Het is mogelijk om met een CNC freesmachine ingewikkelde vormen in materialen te maken zoals, sleuven, gaten, kottergaten, eilanden, kamers, enz.. Je kan een eindproduct frezen maar ook bijvoorbeeld een mal om uiteindelijk hiermee je eindprocduct te maken.

Wat verdient een CNC frezer?

Een CNC frezer verdiend tussen de Euro 2.500 tot Euro 3.200 bruto per maand.  

Wat kost CNC frezen per uur?

CNC frezen kost vanaf ca. Euro 50 per uur afhankelijk van de moeilijkheid van het te frezen product. Vaak worden er daarnaast nog opstartkosten gerekend en bijvoorbeeld ontwerpkosten als er een product moet worden ontworpen.  

Kan ik frezen in multiplex met een CNC freesmachine?

In multiplex kan je prima CNC frezen net als in vele andere houtsoorten. 
Hoe harder de houtsoort betekent vaak wel hoe netter het resultaat. Het graveren van hout zal bijvoorbeeld in beuken netter zijn dan in vuren hout. 

Kan je schroefdraad frezen met een CNC freesmachine?

Om schroefdraad te frezen ben je een CNC machine nodig die een spiraalbeweging kan maken en natuurlijk een CAM pakket die dit kan programmeren. In VisualCAD/CAM (of RhinoCAM) kunt u vanaf de Standaard configuratie (STD)schroefdraad frezen. 

Kun je boren met een CNC freesmachine?

Met een CNC freesmachine kan je boren op exact de in het CAM pakket aangegeven lokatie. Je bent hiervoor wel een CAM pakket nodig die dit ondersteund. 

Kan je schroefdraad frezen?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Stemar CNC Software

Bruntingerweg 17
9418 PN Wijster
(bezoek uitsluitend op afspraak)

KvK nr. 53301765

Email

Follow Us

Beleid